Tips för texturerat hår

Kämpar du med att hålla ditt hår fräscht och undvika slitage så länge det bara går för att slippa gå till frisören stup i kvarten? Har du kanske dessutom lockigt eller texturerat hår som lätt blir torrt? Då kan en silkesmössa vara bra för dig. Siden är ett material som skyddar håret från att förlora fukt men också från att bli frissigt. Lockarna bevaras snyggt och du vaknar upp på morgonen med ett mer lätthanterligt hår.

Välja rätt sidenmössa

Om du verkligen vill ta hand om ditt hår är det rekommenderat att investera i en bra sidenmössa och kanske lägga en extra slant på det. Ditt hår kommer tacka dig, vi lovar! Mössorna av bättre kvalitet håller oftast längre och kommer därför gynna även din plånbok i längden.

Scrunchie i siden

Vissa kan tycka att det är jobbigt att sova med en sidenmössa varje natt, men då finns det alternativa lösningar, som att byta ut dina vanliga hårsnoddar till en scrunchie i siden. Ditt hår kommer inte gå av lika lätt och samtidigt som du har håret uppsatt vårdas det under tiden. Det viktigaste är i alla fall att skippa snoddar med metallbitar som brukar kunna finnas.

Om du även vill ge ditt hår lite extra kärlek under natten är ett örngott i siden att rekommendera. Det arbetar på samma sätt som din mössa och dessutom är örngottet bra även för huden.

Hårvårdsbehandlingar som gör jobbet

Andra metoder för att hålla håret lent och hanterbart är att jobba med bra produkter i håret när du duschar. Som till exempel Olaplex no. 3 vilket är en intensiv hårvårdsbehandling som reparerar skador i håret. Ditt hår stärks på djupet och gör det mer lätthanterligt. Fördelen med produkten är att den passar alla hårtyper och kan användas flera gånger i veckan.