Smarta tips för dig med elbil

Elbilar är framtiden.

Att köpa och äga en elbil är en smart investering för både plånboken samt klimatet.  Men det finns ytterligare åtgärder för ditt bilägande som du inte tänkt på.

Att installera egen laddstolpe

Laddstolpe hemma är ett självklart val för elsäkerheten hemma.
En installation med anpassade kablar och teknik som laddar din bil snabbt och säkert. Laddar man i vanliga eluttag så blir dessa oftast väldigt varma och kan börja brinna, detta är ofta en kostsam upplevelse.
Har du råkat ut förr detta redan så kontakta en elektriker täby och passa samtidigt på att installera en ordentlig laddstolpe.

skaffa laddstolpe

Dom flesta bilarna får med en nödladdare som är tänkt att användas som ett reservhjul. Tyvärr använder dom flesta denna laddaren som primär laddare.
Denna nödladdare är inte designad för kontinuerlig användning och är ofta dyr i inköp.

Solceller på taket är en långsiktig investering

Solceller är en riktigt smart investering för dom flesta men ännu smartare för en ägare av elbil. Här kan du inte bara sälja tillbaka överskottselen till elnätet utan istället använda det du producerar till att ladda din bil.
Skaffa solpanel med investeringsstöd innebär att man får tillbaka 20% av investeringskostnaden.

solpanel tak investeringstöd

När du ska köpa solpanel så är det viktigt att man tar hjälp av ett företag som tar helhetsansvar. Även en fördel om detta företaget kan erbjuda serviceavtal för årliga tillsyner.